My label;" ;" ;" ;" ;"

BRO BÄRGNINGSBYGGEN

I BÄRGNINGSBRANSCHENS TJÄNST SEDAN 1988

Nya ägare

Bro Bärgningsbyggen AB fick nya ägare 2012 och företaget går mot en modernare och mer utvecklande fas än tidigare vilket kommer att visa sig i form av nya modeller och nya lösningar och framför allt en snabbare produktion.

Made in sweden

Företaget startade 1988. Vi har sedan dess expanderat både i Sverige och utomlands och är idag ett specialinriktat nischföretag med internationell inriktning och kännetecknas av kvalitet och innovativ design. Länderna i Europa bearbetar vi till stor del själva men har också samarbetspartners i Finland och Spanien. När det gäller övriga marknader arbetar vi nära chassitillverkarna, t.ex. Scania och Volvo.

Vår strävan är att uppfylla och helst överträffa våra kunders behov och förväntningar. För att nå detta anstränger vi oss för att ha ett bra samarbete inom företaget och med våra kunder och leverantörer och andra samarbetspartners. Bro Bärgningsbyggen är ett begrepp i branschen och är känt i hela världen för sina genomtänkta byggnationer.

Vårt löfte

Vi bygger de mest innovativa och designade tungbärgarna i världen.
Pontus Mörth, VD

Våra rötter


Volvo F6.
Byggnation: Bro Wrecker TYP 2050.
 Ford Custom Cab.
Byggnation: Bro Wrecker TYP 2050.
1946 grundades Ögrens Mekaniska av Gustav Ögren, Kristinehamn. Företaget tillverkade - förutom allmänna svetsreparationer på fordon - skopor till lastmaskiner åt Volvo BM i Arvika och Bygg och Transport i Kristinehamn.

1965 började företaget att tillverka bärgare och det var EKÅ´s konstruktion som fick stå modell. All produktion gick dom första åren till företaget Bärgningstjänst som ägdes av Olle Westlund i Kristinehamn som även hade ett bilbärgningsföretag.

I samband med att företaget Ögrens Mekaniska byte ägare - sonen Hans Ögren tog 1976 över företaget och Ögrens Mekaniska lades ner - bildades Bärgningsbyggen AB och Bro Wrecker blev företagets logo då det klingade bättre på den allt mer expanderande exportmarknaden. Under 1970-talet upphörde samarbetet med Bärgningstjänst och Bärgningsbyggen AB tog över försäljningen själva.

RESERVDELAR

Söker du reservdelar eller annan information?

Företaget fick många order - förutom dom europeiska länderna - från Irak, Saudi, Kuwait, Thailand, Pakistan mfl. En särskild order är värd att nämna - 1980/81 fick företaget en order från Volvo i Algeriet på 200 st tunga bärgare.

1983 såldes företaget till Saferec AB (fram till försäljningen av företaget 1983 tillverkades det ca 300 tungbilsaggregat). Hans Ögren flyttade med till Saferec och arbetade som vd och styrelseledamot i företaget. Hans Ögren slutade vid företaget i november 1986. Blev därefter kontaktad av Bernie Alm - ägaren till Vulcan i Canada och erbjöds anställning. 1991 startade Hans Ögren Bro Wrecker Inc i USA.

Bröderna Mörth

Nya modeller, nya lösningar och snabbare produktion utan att tumma på kvalitét och hållbarhet. Just kvalitét och hållbarhet är de ledord som genomsyrar hela konstruktions och byggprocessen hos BRO Bärgningsbyggen AB.

För bröderna Pontus och Marcus har detta alltid varit självklart men det är såklart lika viktigt att alla inom personalstyrkan strävar efter att uppfylla samma målsättning, att vara "THE BEST THERE IS!".
Pontus Mörth, VD och Marcus Mörth, Produktionschef
  • +46 550 156 60
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.