Nyheter

Utvecklingen går framåt i rask takt

Bro Bärgningsbyggen ligger lite högre i pris. Men köparen för en anpassad produkt med väldigt hög kvalitet, som även har ett bra andrahandsvärde på begagnatmarknaden. De bästa stålsorterna som Domex och Weldox från SSAB är en självklarhet i dessa fordon.

– Vi försöker gå mot mer standardiserade byggen, utan att göra avkall på de unika bitar som kunderna vill ha avseende skåp, utseende, tillbehör och verktyg, berättar Pontus Mörth. Vi har även börjat köpa in material på prognoser och prefabricera vissa detaljer i förtid. Det kostar, men vi kan få ner byggtiden med ett antal veckor.

 

Bro Bärgningsbyggen står i begrepp att lansera en mindre flakbärgare i samarbete med italienska Comear. Den kommer att heta BB54 och är en kombination av Comears ST42 och Bros BB55.

– Den här modellen ska prismässigt ligga riktigt bra och vi räknar med att det blir en volymbil. Under hösten/vintern påbörjas produktionen och vi har redan kunder som anmält intresse för den. Bärgaren har motsvarande kapacitet och ser ut som en BB55, med 3,5 ton på stickan i yttre läge. Det är en kombination av det bästa från två världar.

Bro Starke är vårt flaggskepp i sortimentet. Bro Starke är marknadsledande inom tung bärgning och en av de mest innovativa och designade tungbärgare som finns i världen. Bro Starke symboliserar Bro Bärgningsbyggen AB ute på marknaden i Sverige och utomlands och står för hög kvalitet, hållbarhet och väl genomtänkta lösningar som underlättar vardagen för bärgarna.

Bro Starke Classic är den mer standardiserade modellen av Starke familjen som erbjuds i både Sverige och i övriga Europa. Bro Starke Classic är av samma kvalitet och har samma egenskaper som en vanlig Starke, men med standardiserade skåp i rostfritt och med lite mindre utrustning och verktyg. Den är fullt tillräcklig för bärgning och har blivit populär i Tyskland där vi har flera affärer på gång, mycket tack vare dess överlägsna kvalitet och smidiga aggregat.

25